• header_small
"Moet het snel en goed, het gaat beter als Van den Brinks het doet!"

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

49_large

Van den Brinks schoonmaak & bedrijfsdiensten hecht veel waarde aan de kwaliteit van de leef- en werkomgeving,  ook voor de volgende generaties. Door bewust een keuze te maken voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hebben we in de afgelopen periode al grote stappen gemaakt. Waar het maar enigszins kan blijven wij zoeken naar de beste oplossingen.

MVO in de praktijk:
Door het wisselen van onze chemieleverancier hebben onze reinigingsproducten een EMAS-certificering. Hierbij is niet alleen het eindproduct, maar ook de productiemethode op milieuvriendelijkheid  beoordeeld. Door gebruik te maken van microvezeldoeken en nieuwe doseersystemen is er minder chemie nodig wat een gunstig effect heeft op onze leefomgeving. Natuurlijk blijven wij de nieuwste methodieken voor schoonmaakwerkzaamheden goed in de gaten houden om te kunnen schakelen waar nodig.

Naast schoonmaakwerkzaamheden nemen wij ook onze verantwoordelijkheid voor effecten van overige bedrijfsactiviteiten. Door de verlichting van ons bedrijfscomplex te vervangen door hoogfrequent licht, i.c.m. bewegingsmelders, verbruiken wij 30% minder energie. Daarnaast wordt de klimaatbeheersing  geregeld door een slimme thermostaat, welke de binnentemperatuur aanpast aan de buitentemperatuur.

Papierstromen worden zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Door de software van onze salarisadministratie aan te passen worden loonstroken digitaal verstrekt. Waar toch afvalstromen ontstaan worden deze gescheiden en indien mogelijk gerecycled. Wanneer dit intern niet mogelijk is laten wij dit extern verzorgen.

Het welzijn van onze medewerkers krijgt de hoogste prioriteit. Door onze medewerkers zoveel mogelijk in hun woonplaats te laten werken zijn er korte reistijden, waardoor er meer tijd met het gezin kan worden doorgebracht. Een mooie bijkomstigheid is dat er minder CO² uitstoot is.
Door het maken van een opleidings-DVD, welke is toegespitst op ons bedrijf, zijn onze medewerkers goed geïnstrueerd voordat ze met hun werkzaamheden aanvangen. Samen met de duidelijke instructies op de werkvloer geeft dit rust en weet een ieder wat er van hem/haar verwacht wordt. Door het persoonlijk begeleiden van onze medewerkers worden knelpunten snel geconstateerd en kan er naar passende oplossingen worden gezocht.

Een beter milieu begint vaak met een schone werkplek!